Türk-İş Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması

Ulak Türk

  • Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammında süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu hükümet, işçi, işveren temsilcilerinin katılımı ile 2. toplantısını 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirdi. Türk-İş Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay AK Parti Genel Merkezi’nde asgari ücret temmuz ara zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Peki, “Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?” İşte 2023 asgari ücretin belli olacağı tarihe ilişkin detaylar…


  • Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

    TÜRK-İŞ BAKANI GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY’DAN AÇIKLAMA 

    Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti Genel Merkez’de şu açıklamaları yaptı: “Biz bu arada sayın Bakanla iki kere konuşma imkanı bulduk. Saat 19.00’da buraya geldim. 19.30 civarında beyefendinin yanına girdik. Aşağı yukarı 1 saat 15 dakika kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yerlere geldik. Şimdi buradan Çalışma Bakanı’na gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Sonra bu akşam toplayabilirsek yoksa sabaha komisyonu toplayacağım. Yarın TİSK Başkanı ile bir toplantı olacak. Perşembeyi bulmadan neticeyi varacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza iletttim. Belli bir yere geldik. Şimdi Çalışma Bakanı ve TİSK Başkanı ile belli bir noktaya gelmeden bir şey söylemem olmaz. Ben resmi ağızım. Ben son noktayım. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahçup edecek bir şey söylemiyorum. Talep ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Perşembeden evvel olur diye umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Bu gece olmaz. Perşembeyi bulmaz. Ben ne söylediğimi burada söylersem, işi garantiye almadan insanları beklenti içine sokmanın anlamı yok. Onun için bakan beyle bir kez daha konuşayım. En kötü Çarşamba günü belli bir noktaya varırız.” açıklamasında bulundu.


  • Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

    AK Parti Sözcüsü Çelik’ten asgari ücret açıklaması

    AK Parti MKYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret zammı hakkında;

    “Asgari Ücret Komisyonu toplantısından sonra ‘üçüncü kez toplanacağız’ dediler. O toplantıdan çıkacak karara göre ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız hayırlı işlerde acele etmeye inanır. İşçimizin ve diğer kesimlerin korunması konusunda irademizi güçlü bir şekilde sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.


  • Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

    2. TOPLANTI SONA ERDİ

    Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantısını 19 Haziran 2023 Pazartesi günü yaptı. 

    Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunduğu toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütüldü.


  • Asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 Yeni asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

    ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK VE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Asgari ücret vergi dışı bırakıldığı için brüt asgari ücretten sadece yüzde 15 oranında sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primi işçi payı alınıyor. Brüt ücretin üzerine işveren ayrıca yüzde 17.5 oranında sigorta primi ve işsizlik sigortası primi ödüyor. Bunun yanında yeni asgari ücretin ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Tahminlere göre komisyon, Kurban Bayramı tatilinden önce çalışmasını tamamlamış olacak.

     



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar

LGS ne zaman?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınava girecek 8. sınıf öğrencileri sınavın ne zaman yapılacağını araştırıyor. Hayalindeki liseyi kazanmak…
Ulak Türk
Daha fazla oku