Adli tatil ne zaman başlayacak?

Ulak Türk

  • 2023 yaz mevsimine girilmesiyle beraber adli tatilin ne zaman başlayacağına dair araştırmalar da başlamış durumda. Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce adli çalışanı ve adli işi olan vatandaşımızı yakından ilgilendiren konuya ilişkin detaylar belli oldu. İşte, 2023 adli tatil ile ilgili bilgiler…


  • Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak ve ne kadar sürecek? 2023 adli tatile kaç gün kaldı?

    2023 ADLİ TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda “Adli tatil süresi” başlıklı 102. maddesinde: “Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlar, 31 Ağustos’ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylülde başlar.” ifadeleri yer alıyor.


  • Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak ve ne kadar sürecek? 2023 adli tatile kaç gün kaldı?

    İDARİ İZİN NEDİR?

    İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.


  • Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak ve ne kadar sürecek? 2023 adli tatile kaç gün kaldı?

    ADLİ TATİLDE DAVA AÇILABİLİR Mİ?

    UHMK gereğince yazılı olduğu üzere adli tatil süresince sayılı istisnalar haricinde dava ve işlerin takibi mümkün değildir. Ancak bu demek değildir ki adli tatilde dava açılamasın. Adli tatil süresince adli tatile tabi dava ve işler de dahil olmak üzere yeni dava açılması mümkündür. Örneğin adli tatilde boşanma davası açılabilmektedir. Ancak adli tatil süresince usuli işlemlerin yapılması ve sürelerin işlemesi mümkün olmayacaktır.

    Boşanma davası adli tatile tabi davalardandır. Ancak hakimin kabul etmesi, tarafların anlaşması ve mahkemeye başvurusu ile bu davaların görülmesi de mümkün olabilmektedir. Adli tatile denk gelen ve son günü adli tatil içerisinde olan bir davanızda hak kaybına uğramamak adına bir avukatla iletişime geçmenizi ve birlikte hareket etmenizi tavsiye ederiz.



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar