Oy zarfına yazı yazmak yasak mı?

Ulak Türk

  • 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan 13. Cumhurbaşkanı seçimi için geri sayım başladı. İlk turda oy çoğunluğu sağlanamaması nedeniyle ikinci tura kalan seçimler için tüm seçmeler sandık başına gidiyor. Seçim esnasında oylarını kullanacak bazı vatandaşlardan bazıları oy zarfına yazı yazmanın ya da not bırakmanın oyları geçersiz kılıp kılmayacağını merak ediyor. “Oy zarfına yazı yazmak yasak mı? 2023 Seçimlerde oy kullanılacak zarfın içine not koymak yasak mı, cezası var mı?” sorusu ise en çok araştırılanlar arasında yerini alırken uzmanlar seçimlerde oy kullanacak vatandaşların uyması gerektiği kurallar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…


  • Oy zarfına yazı yazmak yasak mı? 2023 Seçimlerde oy kullanılacak zarfın içine not koymak yasak mı ve cezası var mı?

    OY PUSULASINA YAZI YAZILABİLİR Mİ?

    Oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi hallerinde de oylar geçersiz sayılacak. Oy pusulası üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması kullanılan oyu geçersiz kılacak.


  • Oy zarfına yazı yazmak yasak mı? 2023 Seçimlerde oy kullanılacak zarfın içine not koymak yasak mı ve cezası var mı?

    SEÇİM ZARFININ İÇİNE NOT KOYMAK YASAK MI?

    Ayrıca zarfın içinden el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı veya şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkmış olması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulalarının hiçbiri hesaba katılmaz.



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar