Uzmanlardan çocuklar için ‘En İyi Kitaplar’ listesi

Ulak Türk

  • Cleveland Clinic’teki uzmanlar, ebeveynlerin bebeklikten başlayarak ilkokul yıllarına kadar çocuklarıyla birlikte kitap okumalarını öneriyor. Çocuklarınızla birlikte kitap okumak, onların kitaplarla sıcak ve mutlu ilişkiler kurmalarını sağlar ve çocukların gelecekte okumayı keyifli bulma olasılığını artırır. 


  • Uzmanlardan çocuklar için ‘En İyi Kitaplar’ listesi

    Kitap okumak, çocuğun okul performansını ve kelime dağarcığını artırır, özgüvenini yükseltir ve iyi iletişim becerileri geliştirmesini sağlar. Peki çocuklarımıza neleri okutmalıyız? 


  • Uzmanlardan çocuklar için ‘En İyi Kitaplar’ listesi

    Birçok öğretmen, edebiyatçı ve uzmandan kitap önerileri alan Pedagoji Derneği, çocukların okuması gereken kitaplar listesi yayımladı. Yine çocukların okuması için Eğitim Reformu Girişimi (ERG) uzmanları da bir liste yayımladı. 


  • Uzmanlardan çocuklar için ‘En İyi Kitaplar’ listesi

    Kurumların yayımladığı liste birbirinden farklı; ancak yetişkinlerin bile adeta başucu kitabı olan ‘Küçük Prens’, her iki listede de bulunuyor. İşte Pedogoji Derneği ve Eğitim Reformu Girişimi’nin yayımladığı o listeler…


  • Uzmanlardan çocuklar için ‘En İyi Kitaplar’ listesi

    Pedagoji Derneği tarafından öneriler 10 kitap 

    1- Ayı Olmayan Ayı 

    Kış uykusundaki ayı, bahar gelip uyandığında kendini devasa bir fabrikanın ortasında bulur. Ağaçlar, çimen, çiçekler, hepsi gitmiş, yerine harıl harıl çalışan makineler ve taş yığını binalar gelmiştir. Daha fenası, herkes ona bir ayı olmadığını söyler durur. Ayı onları, fabrikada çalışan bir insan değil gerçek bir ayı olduğuna ikna edebilecek midir? Ayının içine düştüğü tuhaf durum, okurları gülümsetirken, kim olduğumuz ve doğayla kurduğumuz ilişki gibi önemli konular üzerine düşündürüyor. 



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar