Bayburt'ta kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Ulak Türk

Bayburt’ta 2 gündür aralıklarla yağan kar gece saatlerinde etkisini artırarak şehri beyaza bürüdü. Dondurucu soğukların yaşandığı Bayburt’ta yollar, ağaçlar, süs havuzları ve Çoruh Nehri buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kentte kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye ulaştı.

Bayburt’ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Okulların açılmasıyla birlikte Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürerek öğrencilerin okul yolunda sorun yaşamaması için seferber olurken, trafik akışının yoğun olduğu yerlerde ise kar temizleme araçlarıyla yollar temizleyerek, sürücülerin trafikte güvenliği gözetildi.

[Fotoğraf: İHA]

Gece saatlerinde eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı ise gündüz saatlerinde karın etkisiyle 0 derece olarak ölçüldü. 

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

Kentte kar kalınlığı bazı bölgelerde 40 santimetreye kadar ulaştı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklığı yeni haftayla birlikte Bayburt Merkez ve ilçelerinde eksi 8 ila 10 derece arasında değişkenlik gösterecek, karlı hava yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak ve kar yağışı perşembe gününden itibaren yeniden etkili olacak.

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar