İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere ev oldu

Ulak Türk

İskenderun Garı’nda iki tren barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesi için depremzedelere açıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da afetzedelerin yaraları sarılıyor.

İskenderun Garı’nda konuşlandırılan ve 16 vagondan oluşan 1100 kişi kapasiteli iki trende vatandaşların barınmasına imkan sağlanıyor. Trenlerde kalan depremzedelere 3 öğün de yemek veriliyor.

Trende 5 kişilik ailesiyle kalan 50 yaşındaki Nida Karahan, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere "ev" oldu

Büyük sarsıntıyla uyandıklarını aktaran Karahan, “Depremi çok kötü hissettik. Hayal bile edemediğim şeyler yaşadım. Evimiz kullanılamaz hale geldi. İçine giremiyoruz.” dedi.

Karahan, depremin ardından trende barınmaya başladıklarını belirterek, “Allah razı olsun, devlet hep yanımızda. Vagonlar evimiz oldu.” diye konuştu.

İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere "ev" oldu

Ailesinden 8 kişiyle trende kalan 42 yaşındaki Mahmut Harun Alkan da hayatları boyunca unutamayacakları bir deprem yaşadıklarını söyledi.

Üniversitede çalıştığını, işine gardan gidip geldiğini anlatan Alkan, “Burada aile gibi olduk. Askerimiz bize 7/24 yemek ve kıyafet getiriyor. Allah bundan aşağı düşürmesin bizi. Devletimiz sağ olsun, var olsun.” ifadelerini kullandı.

İskenderun Garı'ndaki iki tren depremzedelere "ev" oldu

Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar