Asgari ücret zammında alt sınır belirleniyor!

Ulak Türk

  • Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri, milyonlarca işçi ve işverenin gündeminde yer alıyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının ise 22 bin TL olacağını açıkladı. Son dakika gelişmelerinin ardından gözler Temmuz asgari ücret ara zammına çevrildi. Tespit komisyonu tarafından belirlenecek asgari ücret zammında ilk 6 aylık enflasyon oranları belirleyici olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için rakam ve tarih verdi. İşte 2023 Temmuz asgari ücret ara zammında son durum….


  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 | Net ve brüt yeni asgari ücret ara zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?

    “ASGARİ ÜCRET YUKARIDAKİLERİNİ DE BELİRLİYOR”

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk’e Kübra Par ve Kemal Öztürk’ün sorularını yanıtladı. 

    Bakan Bilgin’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

    Türkiye dolar üretemeyen bir ülke değil. İhracat yoluyla dolar üretiyor. Üretimini artırdıkça, sanayiye dayalı büyümesini yükselttikçe Türk ekonomisi kendi ihtiyacı olan doları üretebilecek bir ülkedir. Türkiye’nin petrolünü üretme imkanlarının arttığı, doğalgazını bularak devreye bağladığını dikkate aldığımızda ekonominin maliyet üzerindeki baskısının azalacağını söyleyebiliriz. Türkiye bütün ekonomik şartlar karşısında özellikle çalışanlarını koruyan sosyal politikalar uyguladı. Ekonomi büyüdü. Enflasyon karşısında emekçilerini koruyan ücret politikalarını uygulamaya soktu. Asgari ücret yukarıdaki ücretleri de belirleyen etkisi vardır. Yukarıdakiler fazla artmıyor. O yukarıdakilerinin örgütsüzlüğünün sonucudur. Türkiye’nin takip ettiği politikalar büyüme, istihdam ve üretimi artırarak yürümesini sağlayan politikalardır. Konjonktürel sorunların aşılması öncelikli meseledir. Her ekonomik büyüme, ekonomik konjonktürel durum yeni sorunlar ortaya çıkarabilir. Sosyal devlet, sosyal politikalarla çalışanların, emeklilerin durumunu korumaktır. Son olarak 700 küsur bin kamu işçisi ile toplu sözleşme yaptık. Bu çok önemli bir şey. Bu sözleşme özel sektördeki işçilere de model olarak yansıyor.


  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 | Net ve brüt yeni asgari ücret ara zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?

    ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

    Asgari Ücret Komisyonu, işveren, işçi sendikaları ve kamu adına bizim üyesi olduğumuz bir komisyon. Bu komisyon kararları veriyor. Biz komisyon kararlarına göre değerlendiriyoruz. Şimdi benim buradan rakam açıklamam ahlaki olarak doğru olmaz. Şunu söylüyorum; 500 dolara tekabül eden bir alım gücünü Türkiye’nin asgari ücrette korumasını, sadece asgari ücretliler için değil diğer çalışanlara da yansıyor.


  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 | Net ve brüt yeni asgari ücret ara zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?

    ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Temmuz ayı asgari ücret zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyonla belirlenecek. Asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil, konuya ilişkin açıklama geldiğinde haberlerimizde yer vereceğiz.


  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 | Net ve brüt yeni asgari ücret ara zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?

    TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRET ZAMMI

    Bakan Bilgin daha önce asgari ücret zammı konusunda, “Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz.” ifadelerini kullandı.



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar