Kamu işçilerinin toplu sözleşme zammı belli oluyor! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Ulak Türk

  • Topu iş sözleşmesi ile kamu işçilerine kadro düzenlemesi için son viraja girildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bin işçinin mali ve sosyal haklarını doğrudan etkileyecek olan kamu işçi zammı için TÜRK-İş ve HAK-İş’in teklifleri belli oldu. Taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay yüzde 40 zam olarak güncellemesiyle pazarlıklar yoğunlaşırken işçi tarafı ise aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesini, birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması yönünde taleplerde bulundu. 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti İstanbul Mitinginde kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi zammının 9 Mayıs Salı günü açıklanacağının altını çizdi. İşte 2023 Toplu iş sözleşmesi ile kamu işçileri zam oranına ilişkin son dakika açıklamaları…


  • TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SON DAKİKA 2023 | Kamu işçilerinin toplu sözleşme zammı oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    KAMU İŞÇİSİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANACAK?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen İstanbul mitinginde kamu işçilerine zam konusuna da değindi. Erdoğan, kamu işçisine zam pazarlığının 9 Mayıs 2023 Salı günü netleşeceğini belirtti.


  • TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SON DAKİKA 2023 | Kamu işçilerinin toplu sözleşme zammı oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    KAMU İŞÇİ ZAMMI SON DURUM

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi sendikalarıyla 5 Mayıs 2023 Cuma günü görüştü.

    Toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ile Osman Yıldız ile TÜHİS temsilcileri katıldı. 


  • TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SON DAKİKA 2023 | Kamu işçilerinin toplu sözleşme zammı oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    ‘BELLİ BİR AŞAMAYI GEÇTİK’

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Gerçekleştirilen toplantının verimli geçtiğini söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Arslan, “Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Umarım önümüzdeki hafta Sayın Bakanla birlikte tekrar bir araya geleceğiz. Toplu iş sözleşmesinde nihai noktada uzlaşılması için elimizden geleni yapacağız. Sayın Bakan, TÜHİS, Türk-İş ve Hak-İş olarak gerçekten bu toplu iş sözleşmesini bir an evvel sonuçlandırmak için çaba sarf ediyoruz. Ancak bütün maddelerde bir uzlaşmayı henüz yakalayamadık, tam bir mutabakat sağlanamadı. Bunun için de çabalarımız devam edecek” diye konuştu.


  • TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SON DAKİKA 2023 | Kamu işçilerinin toplu sözleşme zammı oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    ‘ARZUMUZ BUGÜN RAKAMLARI SÖYLEMEKTİ’

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise, kamuoyunun görüşmelerden bir rakam beklediğini; ancak bir rakam verme durumunun olmadığını söyleyerek, Arzumuz, bugün verilen rakamları söylemekti. En son, taban ücret 12 bin lira ve yüzde 40 civarında bir zam vardı. O rakamın dışında da sendikaların tamamının iş yerlerine özel sorunları var. Emek zammı, hizmet zammı, gece çalışmaları, vardiyalar var. Bugün onların bir kısmını çözdük; ama rakamla ilgili, Sayın Bakan’ın da işveren sendikasının da büyük ihtimal önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.



Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar