VSF’dan 23 Nisan Mesajı

Avatar

Vatanını Sevenler Federasyonun dan Genel Başkan Mehmet Yılmaz’ın imzası ile yayınlanan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı mesajında millet vekili kanununa vurgu yapılarak şöyle denildi.

“Osmanlı yenilmiş, dağılmış, İstanbul ve Anadolu işgal altında İngiliz uşağı olmuş padişah saltanatını korumanın, millet canını namusunu korumanın derdinde olduğu şartlarda Atatürk’ün önderliğinde “ya istiklal ya ölüm” diyerek Türk Milleti’nin seçeceği vekillerle kendi kendini yönetip kurtuluş savaşı vermek için 23 Nisan 1920’de TBMM açıldı ve dünyada kurtuluş savaşı veren ilk millet meclisi oldu. Kurtuluş savaşını Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlandıran TBMM “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek Cumhuriyeti ilan ettikten sonra bu tarihi önemli günü Ulu önder Atatürk’ün isteği ile 1927 de çocuk bayramı olarak ilan etti sonraları Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak birleştirilerek günümüze kadar geldi.

Milletin hakkını, hukukunu koruyup, millet adına yasalar yapıp, devletin işleyişini denetlemesi gereken vekillerinin olması gereken TBMM maalesef geçen sürede çoğunluğu parti yönetimlerinin aday göstererek seçtirdiği, milletin hakkını, hukukunu, devletin işleyişini umursamayan, kendilerini düşünen kişilerin çoğunlukta olduğu, milletin temsil yeri olmaktan ziyade kendi ve ailelerine ömür boyu maaş, imtiyaz sağlanan, millete tepeden bakan sözde milletvekillerinin kurumu haline geldi.

Vatanını Sevenler Federasyonu olarak milletvekili kanununun acilen düzenlenerek egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması için TBMM’yi milletin temsil yeri yapmanın şart olduğunu, ulu önderimiz Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” dediği çocuklarımızı ülkemizi muasır medeniyetin üzerine çıkaracak eğitim, donanım ve imkanlarla yetiştirmenin devletimizin geleceğini belirleyeceğini hatırlatır, vatanını seven yurttaşlarımızın ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarız. denildi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın