Ankara'daki çekiçli cinayete ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ulak Türk

Ankara’da Hasan Hüseyin Akkuş’un çekiçle öldürülmesine ilişkin davanın sanığı Volkan Aydın hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Volkan Aydın ile azmettirici olduğu iddia edilen, maktul Hasan Hüseyin Akkuş’un iş ortağı tutuksuz sanık Örsan Ceyhun Aslan ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen tanık N.G, maktul Akkuş ile sanıklardan Aslan’ı tanıdığını ancak Aydın’ı daha önce görmediğini söyledi.

Olay tarihinde kahvehaneye geldiğini, bir süre sonra arkadaşıyla eve geçtiğini belirten N.G, birkaç saat sonra Akkuş’un öldürüldüğü haberini aldığını aktardı.

Tanık N.G, olay anını görmediğini, cinayetin nasıl işlediği konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

Daha sonra cumhuriyet savcısı, esas hakkında görüşünü açıkladı.

Buna göre, Çankaya ilçesi Göktürk Mahallesi Seyran Caddesi’ndeki kahvehaneyi ortak işleten Hasan Hüseyin Akkuş ile Örsan Ceyhun Aslan arasında 2 Ocak 2022’de iş yerinin devri konusunda tartışma yaşandı.

Bu esnada kahvehanede bulunan Volkan Aydın da tartışmaya dahil oldu ve Akkuş’a yumruk attı. Çevresindekilerin araya girmesinin ardından taraflar sakinleştirildi.

Olaydan bir gün sonra iş yerine gelen Aslan, kahvehanenin alt katındaki kanepede Akkuş’un cansız bedenini buldu.

Gözaltına alınan Aydın, cinayeti işlediğini kabul etti.

Esas hakkındaki görüşte, sanık Aydın’ın şu beyanı nakledildi:

“Gittiğimde kahvenin kapısı kilitli değildi. Sonra kahvenin alt katının ışıklarının yandığını fark ettim ve alt kata indiğimde Akkuş merdivenin alt tarafında merdivene paralel şekilde bulunan kanepenin üzerinde uyuyordu. Üst kata çıktım, kahvenin girişine göre sağ taraftaki sehpanın üzerinde ahşap saplı çekici gördüm. Çekici alarak alt kata indim, Hasan uyumaya devam ediyordu. Ona herhangi bir söylemde bulunmadan çekiçle kafasına 4-5 defa vurdum. İlk vurmuş olduğum çekiç darbesinde herhangi bir tepki ve karşılık vermedi. Kendisine duyduğum sinirden dolayı tekrar çekiçle vurdum. Çekici aldığım yere bıraktım ve kahvenin kapı iç kısmındaki anahtarı aldım, kahveyi dışarıdan kilitleyerek uzaklaştım.”

Akkuş’u öldürmesi için kendisini yönlendiren kimsenin olmadığını savunan Aydın, “Maktulü hem bana küfür etmesi hem de annesine kötü davranması sebebiyle öldürdüm.” iddiasında bulundu.

Aydın hakkında “kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet” ile “iş yeri dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aydın’ı azmettirmekle suçlanan tutuksuz sanık Aslan’ın ise atılı suçu işlediğine dair somut ve her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediği için beraati talep edildi.

Sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları süre veren mahkeme heyeti, davayı 9 Mayıs’a erteledi.

Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar