TOKİ, İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4602 konutu tamamladı

Ulak Türk

İzmir depreminin ardından TOKİ tarafından inşasına başlanan 4 bin 602 konut tamamlandı, geriye kalan 359 konutun inşaatının ise mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

TOKİ Uygulama Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu, Bayraklı’daki rezerv alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir’deki depremin ardından kentte 5 bin 61 konut, 357 iş yerinin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bayraklı Mansuroğlu, Salhane ve Manavkuyu mahallelerinde 7 alan belirlediklerini hatırlatan Bıyıkoğlu, “Burada kentsel dönüşüm sürecini başlattık. 2021 yılı Şubat ayında ilk temellerini attığımız konutlarımızın Kasım 2021 tarihinde teslimlerine başladık.” dedi.

Bıyıkoğlu, proje alanındaki 1404 konut 289 iş yerinin tesliminin tamamlandığını aktardı.

“Kalan 459 konutumuzu mayıs ayında tamamlamayı planlıyoruz”

Bıyıkoğlu, eş zamanlı olarak rezerv alanında sekiz etapta toplam 3 bin 657 konut, 68 iş yerinin inşaat faaliyetlerine de başladıklarını aktardı.

İnşaatlardan 3 bin 198’inin tamamlandığını kaydeden Bıyıkoğlu, şu bilgileri verdi:

“Teslimatlar devam ediyor. Diğer etapların da teslim işlemleri yürütülüyor şu anda. Geriye kalan 459 konutumuzu ise mayıs ayında tamamlamayı planlıyoruz. İzmir depremi sonrasında ihalesini gerçekleştirdiğimiz 5 bin 61 konutlarımızın 4 bin 602 tanesinin tamamını tamamlamış bulunmaktayız. Bugün itibarıyla bölgede ayrıca rezerv alanında sağlık tesisi, anaokulu, ilkokul, ortaokul, iki adet cami inşaatlarını gerçekleştirdik. Bunların da çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bölgeye genel altyapı hizmetini de getirdik doğal gaz, elektrik, su imalatlarını da getirdik.”

Emrah Bıyıkoğlu, evlerin depreme dayanıklı olduğunu ve depremzedelerin güvenle oturabileceğini vurguladı.

Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar