Portekiz hükümeti, TAP Portugal havayolu şirketinin başkan ve üst yöneticisini görevden aldı

Ulak Türk

Portekiz hükümeti, iflas etmekten kurtarılan ülkenin devlet havayolu şirketi TAP Portugal’da eski bir yöneticiye ödenen yüksek tazminattan ötürü şirketin başkan ve üst düzey yöneticisini görevden aldı.

TAP Portugal’ın eski yöneticisi Alexander Reis’in, Şubat 2022’de şirketten ayrılırken 500 bin avro tazminat alması ve bundan birkaç ay sonrasında Hazine Devlet Sekreteri olarak atanmasıyla ilgili tartışmalar, Portekiz’de devam ediyor.

Maliye Genel Müfettişliğinin (IGF) yaptığı incelemelerin ardından Reis’in aldığı tazminatın yasal olmadığına ilişkin açıkladığı rapor sonrasında harekete geçen sol hükümet, TAP Portugal Başkanı Manuel Baja ve üst yönetici Christine Ourmiere-Widener’in görevlerinden alındıklarını bildirdi.

Azor takımadaları havayolu şirketi SATA’nın başkanı olan Luis Rodrigues’in TAP Portugal’a başkan ve üst yönetici olarak atandığı duyuruldu.

Maliye Bakanı Fernando Medina, “Bu şirkette yeni bir sayfa açmak gerekiyordu.” dedi.

IGF, “ciddi eksiklikler tespit edildiği” gerekçesiyle Reis ile TAP Portugal arasındaki anlaşmayı geçersiz ilan edip, eski yöneticinin aldığı tazminattan 450 bin 110 avro 26 sent geri ödemesini istedi.

Reis’in aldığı tazminat, hükümette polemiklere neden olmuş, Aralık 2022’de hem kendisi hem de Altyapı ve Konut Bakanı Pedro Nuno Santos’un istifalarına neden olmuştu.

Kaynak bağlantısı

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar