Vatanını Sevenler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Çağrı

Ulak Türk

Ülkemizde dün sabah saat 04.17’de merkez üssü Pazarcık’ta 7.7 ve saat 13.24’te merkez üssü Elbistan’da 7.6 iki büyük deprem meydana gelmiş yaklaşık ondan fazla ilde ve iki yüze yakın ilçede 13 milyon yurttaşımız bu depremlerden etkilenmiştir.

Açıklanan resmi rakamlara göre 3.500 yakın can kaybı ve 20.000 üzerinde yaralı olduğu söylenmektedir. 83 milyon yurttaş gibi depremin olduğu andan itibaren büyük bir üzüntüyle bir yandan yapabileceklerimizi yapmaya çalışırken diğer yandan da yapılan çalışmaları takip etmekteyiz. Geçen bu süre zarfında bilhassa Adıyaman ve Hatay ili ve ilçelerinden enkaz altında yakınlarımız var soğukta açıktayız, açız, yardıma gelen kimse yok çağrıları almaktayız.

Bu süre zarfında TSK’dan yapılan açıklamalarda 3.500 Mehmetçiğimizin deprem bölgelerine müdahale ettiğini dünden beri şaşkınlıkla seyrediyoruz. TSK’nın yüzlerce helikopteri, onlarca nakliye uçağı, binlerce arazi aracı, yüz binlerce Mehmetçiği, yüzlerce sağlık elemanı, onlarca sahra hastaneleri, ekmek aş üretecek mobil takım donanımları varken ve ülkemiz sınırları içinde bir afet yaşanıyorken bu kadar cüz’i bir müdahalede bulunması akıl alabilecek bir durum değildir. Buradan TSK’ne çağrıda bulunuyorum.

Türk milletinin bağrından doğmuş Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Milletinin yanında bu gün olmayacak da ne zaman olacak!

Mehmet Yılmaz
Genel Başkan

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar