V.S.F İstanbul’un Fethi’nin 569. Yılı dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Avatar

İstanbul’un kurtuluşunun 569. yılı dolayısı ile Vatanını Sevenler Federasyonu; Genel Başkan Mehmet Yılmaz’ın imzası ile yayınladığı mesajda İstanbul’un tarihsel isimlerine ve işgaline de vurgu yapılarak şöyle denildi.

Dini eğitimlerin yanında matematik, tarih, coğrafya, edebiyat gibi alanlarda eğitimler almış, birçok dil bilen büyük Türk Hakanı Fatih Sultan Mehmet Han “Ya ben Konstantiniyye’yi alırım ya da Konstantiniyye beni alır.” diyerek bir çağı kapatıp yeni bir çağı açarak 29 Mayis 1453’te Konstantiniyye’yi fethetmiş, Türk yurdu yapmış; sonrasında “İnsanlara “Dinin ne, namazın var mı, oruç tutuyor musun?” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayacaksınız! İnsanlara “Aç mısın, ne ihtiyacın var, bir sorunun var mı?” gibi kulun kula soracağı soruları soracaksınız.”diyerek ne kadar büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Vatanını Sevenler Federasyonu olarak Fethin 569. yıl dönümünde büyük Türk Hakanı Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve daha sonra Konstantiniyye’yi işgalden kurtarıp adını İstanbul yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Mesajlar