Gündem

Mehmet Yılmaz

Salgını bir tarafa koyarsak uzun zamandır gündem ülkemiz de adaletsizlik, devlette liyakatsizlik son olarak da sistem tartışılmaya başlandı.

Öncelikle adalet devletin temelidir; adaletin bittiği yerde devlette kalmaz, millette kalmaz.

Bununla beraber adalet sisteme bağlıdır ve sistem bir ülkenin sağlığı gibidir, sistem iyiyse ülke gelişir ve insanları mutludur, yok sistem kötüyse ülke insanları kronik hasta gibidir.

Devlette liyakat ise en üsttekilere bağlı olsa da sistem iyiyse liyakatsızların yanlışlarını görerek atayanı uyarır daha fazla yanlışı önler.

Onun için Devletler de oto-kontrol denetim ve devamlılık esastır, bunun için de güçler ayrılığı olan düzgün bir sistem şarttır.

Büyük büyük koltuklara küçücük adamların oturmaması için ne yapılması lazım?

  • Öncelikle ülkemizin en saygın kurumu olması gereken ve son sözün söyleneceği yer T.B.M.M’ne milletvekili olacak milletvekili adaylarını parti başkanları veya yönetimi seçip al bunu seç diye milletin önüne koymamalı ki emir kulu milletvekilleri olmasın; sorgulayan kendi genel başkanının yaptığı yanlışa yanlış doğruya doğru diyebilecek milletvekiller olsun, bunun için genel merkezlerinin müdahalesi olmadan milletvekili adaylarını her ilde ki parti üyeleri şeffaf bir şekilde seçmeli açıklamalı.
  • Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerinin tamamını kapalı oyla T.B.M.M seçmeli.
  • H.S.Y.K, Yargıtay, Sayıştay, Danıştay başkan ve üyelerini de aynı şekil de T.B.M.M seçmeli.
  • Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının atamalarını T.B.M.M onaylamalı.

Bunlar yapılırsa Ülkede Adalet ve liyakat tartışmaları biter, büyük koltuklarda oturan büyük ınsanlar keyfe keder koltuktan atılma korkusu olmadan oturduğu koltuğun hakkını verir, ülkemiz kalkınır.

Kahraman ordumuz ve gelişen savunma sanayimiz sayesinde haklı sebeplerle bulunduğumuz Libya’dan güzel haberler sevinirken, Suriye’de ABD’nin dibimizde terörist bir devlet kurmanın son aşamasına geldiğini unutmayalım.

Son günlerde Ulu Önder Atatürk’e ve Türklük’e hakaret eden ümmetçi hilafet artıklarının çoğalması tesadüf değil.

Salgının milletimiz üzerinde yaratacağı ekonomik ve sosyolojik etkilere şimdiden hazırlık yapmak şart.

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar