Seçim bitti mi?

Mehmet Yılmaz

Bir yerel seçim daha bitti halkımız beş yıllığına belediye başkanlarını ve muhtarlarını seçti.

BU SEÇİMİN KAYBEDENİ:
Kibir, israf, gösteriş, ayrıştırıcı söylem, din tüccarlığı, yalakalık ve Atatürk karşıtlığı.

SEÇİMİN KAZANANI:
Liyâkata önem, tevazu, uzlaştırıcı söylemler, Atatürk’e saygı.

Seçimden önce arkadaşlarla sohbetlerde bu gün ki seçim sonuçlarını sebepleriyle söylemiştim; onun için sonuçlar benim için sürpriz olmadı. Ancak seçimden sonrası beni şaşırttığı kadar da endişelendiriyor.

Seçim biteli on gün oldu, bu on gün boyunca seçimlerle ilgili Diyarbakır ve Van belediyelerinin büyük bir oy çokluğuyla HDP’ye geçiş sebeplerini konuşmamız gerekirken malesef sadece İstanbul’un seçimi konuşuluyor.

Oysaki siyasilerin ve aydınların konuşması gereken bölücü örgütün partisi olarak görülen HDP’nin hala Diyarbakır’da, Van’da nasıl bu kadar oy aldığı ve diğer partilerin bu bölgelerden neden oy alamadığı olmalıydı.

Ben, doğu ve güneydoğu illerine yakın zamana kadar çok gittim; o iller de çok dostlarım var; oralarda gördüğüm de o bölgenin insanları ile diğer bölgelerimizdeki insanların arasında Vatanını Sevme konusunda hiç bir fark olmadığı.

O halde nasıl oluyor da Diyarbakır ve Van gibi doğu ve güneydoğunun büyük illerinde HDP oyların büyük bir çoğunluğunu alabiliyor? Bu konuda tüm partiler kendini samimi bir şekilde sorgulamalı.

İstanbul’a gelirsek seçim on gün önce bitti, YSK İstanbul’da adaylardan Ekrem İmamoğlu’nun en çok oyu aldı sonucunu açıkladı; on gündür hile var deyip bir mazbata verilemedi. Bu, seçim güvenliğini sağlama görevi olan tüm kurumların itibarının halkımız ve uluslararası camiada bitmesidir. Ayrıca ülkemizin uluslararası camiada demokrasi itibarını bitirmektir. Bu aynı zamanda Ekrem İmamoğlu’na oy vermemiş olan aklıselim vatandaşlarda bile hükümete karşı öfke ve şüpheye sebep olmaktadır.

Bu arada biz seçimle oyalanırken güney sınırlarımız da siyonistlerin sayıları on binlerle ifade edilen teröristlerden oluşan ağır silahlı büyük düzenli ordu kurdurduğu söyleniyor.

Kızıl Deniz’de büyük doğal gaz ve petrol yatakları keşfedilince Sudan’da darbe oldu, yönetim değişti; Türkiye dostu El Beşir tutuklandı. Devletimizin Sudan’da bir sürü yatırımı var. Diğer tarafta siyonistlerin tetikçisi ABD’nin manyak başkanı S-400 alırsanız yaptırım uygularım diye bizi tehdit ediyor, demek istediğim artık seçim bitti bitirin şimdi “Beka zamanı”.

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar