Biz neden böyleyiz?

Selahattin Mumcuoğlu

Dünya politika arenasında özellikle Avrupa’daki politika yarışlarını Türkiye olarak hep birlikte seyrediyoruz. Siyasette hep yarış olmuştur hepte olacaktır.

Fakat Türkiye politikacıları bir şeyi bir türlü beceremiyorlar o da şu: Avrupa’da kıyasıya mücadele oluyor, fakat son derece seviyeli, dinleyenlerin ve seyredenlerin milleti için neler yapacaklarının kritik etmelerini sağlıyor. Oysa bizde böylemi? Hak getire, maalesef bütün konuşmacılar konuşurken birbirlerine söylemedikleri kalmıyor. Acaba biz neden böyleyiz? Çünkü kültür yoksunuyuz. Eğer bir milletin yüzde altmışı gazete ve kitap okumuyorsa, fazla ne beklenebilir ki?

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk neden üstüne basa basa hep muhasır medeniyet diyerek Türk insanının gözünü ve yönünü Avrupa’ya dönmesini istemiştir. Zira ne zaman ki Türkiye fabrika ayarlarının dışına çıkıyor, o zaman kasnakta bir dişli kırılıyor ve sistemde yanlışlıklar başlıyor. Yakın tarihimizde bunu canlı canlı yaşadık. Mesela 15 Temmuz gibi ağır ve ihanet dehşeti gibi. Tabi ki bu ihanet şebekesinin bunları kendi güçleriyle mi yaptı? Hayır. Çünkü bu gafillerin örümcek kafaları bunu beceremez. Türkiye’ye dost görünen Amerika ve Avrupa gibi Türkiye’ye arkadan yaklaşıp akrep gibi sokan ihanet şebekeleri var.

Demem o ki; artık uyanalım. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dediği gibi Türkiye şeyhler hocalar ve tarikatlar ile yönetilecek bir ülke değildir. Evet bende bir politikacı olarak hep birlikte taşın altına elimizi koymamızın zamanının geldiğini düşünüyorum.

Herkese gelecek günlerin bu günümüzden daha güzel olmasını diler yeni seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ederim. İdarecilerin işlerinin kolay olmadığını Allah’tan onlara da kolaylıklar dilerim.

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar