Kaza

Mehmet Yılmaz

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis Paşa, “ABD uçakları PKK kamplarına yardım atıyor. Ben bunu onların yanına bırakmam” dedikten sonra uçağının düşmesi sonucu şehit oldu. Eğer yaşasaydı belki PKK 20 sene önce bitmiş olacaktı.

Şimdi de PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin en önemli isimlerinden Tümgeneral Aydoğan Aydın ve yanındaki 12 önemli asker helikopter kazasında şehit oldu. Son 20 – 30 yıla baktığımızda onlarca Aselsan mühendisi yada önemli bilim insanlarımız ya kazaya kurban gittiler yada intihar ettiler.

Bu kazalar intiharlar nedense hep bizim ‘vatansever’ gözü pek, yetenekli bilim insanlarımızı ve komutanlarımızı buluyor. Bu kazaların sonunu mutlaka getirmeliyiz ve kaza yaptıranlara şehir yapmalıyız..

Güçlü bir toplumu yıkmanın tek yolu toplumları toplum yapan ortak değerlerini yok etmektir. Görsel yazılı ve sosyal medyada yapılan algı operasyonları ile bir toplumu istediği yöne çekme, çağımızın egemen ve emperyal güçleri tarafından kullanılan en etkili silahtır. Bunun bariz örneklerini ‘Arap Baharı’ adı altında Kuzey Afrika ülkeleri ile Irak ve Suriye’de gördük.

Bu silah maalesef son 20 – 30 yıldır Atatürk’e hakaret, Orduya hakaret, Devlete hakaret, çarpık ilişkiler ile dolu. Diziler, programlar, vahşet içeren bilgisayar oyunları gibi sayamayacağım kadar çok daha fazlasıyla ülkemiz üzerinde etkili bir şekilde kullanılmakta ve kullanılmaya devam edilmektedir.

10 -15 yıl önce bir Rus General bana “Siz Türkler televizyon ve bilgisayar başında bu kadar zaman geçirmeyin, yoksa televizyon ve bilgisayar sizi bitirecek” demişti.

Almanya, Türkiye’ye dişini geçiremeyip İncirlik’ten giderken, Suudi Arabistan, Mısır ve yavru devletleri, Türkiye’nin en büyük üssünün bulunduğu Katar’ı ablukaya aldılar. Sebebini de Katar’ın ‘Radikal İslamcı’ gruplara yardımı diye açıklayıp bir gün sonra Alman Dışişleri Bakanı ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın bir araya gelip Katar şartlarımızı yerine getirsin diyorlar…

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar