Atatürk’e hakaret Türkiye’ye hakarettir

Mehmet Yılmaz

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Ozal’a en yakın isimlerdendi ANAP Van milletvekili Sayın Selahattin Mumcuoğlu.

Mühendis, beş vakit namazını kılan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan; zeki, dürüst bir isim. Yakasından Türk bayraklı rozeti asla eksik etmez. Vatanını, milletini her şeyin üzerinde tutan beyefendi bir insan.

Bir sohbetimizde bana anlatmıştı… Adına Van’da Cami olan, Atatürk’le Çanakkale ve birçok cephede savaşan dindar bir kayınpederi varmış. Adı Hacı Hüseyin Işık. Işık, Nurculara katılmış torununun bir gün Atatürk hakkında ileri geri konuşmasına tanıklık edince sinirlenmiş. “Atatürk olmasaydı şu anda senin ananın boynunda haç olur, ezan yerine de çan sesleri dinlerdiniz. Sen kim oluyorsun da Atatürk’e dil uzatıyorsun. Sizin uçtuğunuzu görsem yine sizi vurur düşürürüm” diye saydırmış ve yeğenini kovmuş. 96 yaşında hakkın rahmetine kavuşana kadarda yeğenini affetmemiş.

Alman Prof Walter L.Wriht Jr., “O kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandır” demiş Atatürk için.

Afgan kralı Emanullah Han, “Yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi Atatürk” demiş.

Yazmakla bitmeyecek kadar siyasetçi, asker ve akademisyenin Atatürk’ü öven sözleri var.

Ama bunların hepsi bir yana…

Yaşadığımız ülkenin kurucu önderi, milli değerlerimizin başında gelen Atatürk. Onun mağlup ettiği ülkelerden birileri hakaret etse, millet ve devlet olarak ayağa kalkmamız gerekir. Ülkemizdeki kansız, şerefsiz, haysiyetsiz hainlerin hakaretlerine bile anında gerekli cevabı verememek toplum olarak, devlet olarak değerlerimizden ne kadar koptuğumuzun göstergesi.

Yani 80 milyon bir Hacı Hüseyin Işık olamıyoruz.

Atatürk’e hakaret Türkiye’ye Türk’e hakarettir…

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar