Adalet ve idam

Mehmet Yılmaz

Adalet sadece suçlunun cezalandırılması üzerine kurulmamalı aynı zamanda mağdurun mağduriyetinin giderilmesini de içermeli.Yani suçluya verilecek ceza aynı zamanda mağdurun mağduriyetini tam olmasa da hafifletmesi gerekir. Bana göre bu hukuk ve adalet olur.

Şöyle ki kişi kişinin canına ya da malına zarar verdiğinde yakalanıp hapse konuluyor ve bu kişinin cezaevindeki giderleri mağdur kişi veya yakınlarından alınan vergilerle karşılanıyor. Buna da adalet diyoruz. Oysa suç işleyen kişiyi devlet en ağır işlerde çalıştırıp (çalışmayı reddederse suçuna göre hücre çok ağır suçluysa idam) oradan elde edilecek gelirden giderini karşılayıp artanını mağdurun mağduriyetini gidermek için kullanırsa adalet olur.

İlk yazımı ne üzerine yazayım diye düşündüm ve bu sitenin kurucusu sevgili dostum Hakan Şanlıtürk’ü yazmaya karar verdim. Hakan Şanlıtürk’le sanıyorum 1990’lı yıllarda Milliyet’in Türkiye Büyük Millet Meclisi muhabiri iken tanıştık. Bugüne kadar da benim için her zaman kardeş, güvenilir bir dost ve arkadaş oldu.Hakan idealist, dürüst, milliyetçi bir kişilikti ki hala öyle. Bu kişiliğinden dolayı o günden bugüne kadar mesleğinde Normalde çok yükselmesi gerekirken maalesef mesleğine ara vermek zorunda kaldı. Onun yükselmesi gereken yerlere ülkemizde genelde olduğu gibi hep yalakalar, ikiyüzlüler yükseldi. Hakkın hak edene verildiği bir dünya dileğiyle…

Total
0
Shares
İlgili Mesajlar